Submarine BBQ

Submarine BBQ smešten je u samom centru Beograda, užem gradskom jezrgu, Ulici Kralja Petra. Klijentova želja bila je da prostor smešten u prizemlju zgrade smatrane kulturnim dobrom (izgrađene još 1870.godine) transformiše u moderan diner restoran. Naš zadatak bio je da pronađemo način da poznati brend našeg suseda Hrvatske interpretiramo i Beogradu predstavimo na nov način.

Koncept projektovanja bio je jasan; očuvati i istaći sve kvalitete zatečenog. Otklonili smo viškove i istakli kvalitete; divnu očuvanu opeku i oslobodili pruski svod. Uneli čelik i drvo, sve sa ciljem da stvorimo moderan prostor sa odlikama industrijskog dizajna, ali istovremeno veoma komforan i funkcionalan . Prizemlje je zona restorana, dok je kuhinja svoje mesto pronašla u suterenu.

Community table postavili smo centralno, podigli ga na visinu polubarskog sedenja. Počevši od gotovo samog ulaza nastavili ga preko bara, te sve do otvorenog roštilja i zone pripreme hrane, sa ciljem da zaokružimo prostor i načinimo jednom nedvosmislenom celinom. U prostoru ne postoje dominantne teksture; tonovi su prigušeni. Jedini akcentovani detalj jeste streetart zid jarke boje. Upravo ovaj skladan kontrast jeste i glavna karakteristika brenda Submarine; ideja modernog mesta koje jednostavno čuva i ističe ono što je dobro, bilo da je to prostor ili hrana.

AutoriA4 STUDIO & Sanja Stojaković
LokacijaKralja Petra 20a, Beograd
Površina110m2
Godina2015.
Fotografije/
NameštajUnion drvo, nameštaj dizajniran od strane autorskog tima
arrow