Boutique Trojka

Projektni zadatak uređenja enterijera ugostiteljskog objekta Boutique Trojka bio je pronalaženje načina da se ponudi novo i savremeno rešenje, a već poznatom brendu koji otvara treći restoran dodeli nova pojavnost sa novim vizuelnim identitetom. Naša namera bilo je da restoranom pružimo nešto novo, ali I da očuvamo prepoznatljivu atmosferu koja ovaj brend čini onim što jeste.

Struktura organizacije prostora je atipična. Zatečen prostor od čak dve korisne etaže omogućio je postavljanje prostornog koncepta koje je podrazumevalo stvaranje dve različite, a stilski jedoobrazne atmosfere; stvaranje dve etaže restorana koje pričaju jednu priču i projektuju istu energiju. Glavni motiv rešenja prostora – dizajniranje više različitih ambijentalnih celina drugačijih karatera usklađene oblikovnosti, u okviru svake etaže omogućilo je stvaranje dinamičnog, ali i prijatnog prostora za uživanje sa dobrom atmosferom.

U samom enterijeru primenjeni su atipični materijali. Korten čelik, materijal koji svoju dominantnu upotrebu nalazi u eksterijerima, u restoranu Trojka našao se kao obloga zone bara u prizemlju. Njegov zarđali izgled i specifična struktura, dodatno naglašena perforacijom, i estetika kao sušta suprotnost sjajnim i uglačanim materijalima u kombinaciji sa drvetom, betonom i čelikom parteru resotrana daje urban i savremen izgled. Gradacionim i kontrastnim postavljanjem u vidu kombinacije glatkih i rustičnijih površina, stvoreni su različiti mikroambijenti unutar velikog otvorenog prostora; čime je napravljena razlika u sadržajima koje restoran nudi, bilo da je reč o parteru urbanijeg karaktera sa našom interpretacijom vinske sobe, segmentom oko dizajnirane (napomena u textu za Brava Casa) pizza-peći I grafita streetart umetnika Arteza ili nešto elegantnijem spratu restorana.

Segmenti nameštaja dizajnirani su od strane autorskog tima, dok je italijanski i grčki nameštaj odabran kao adekvatan i u svemu u skladu sa dizajniranim komadima autora.

AutoriA4 STUDIO
LokacijaBulevar Milutina Milankovića, Novi Beograd
Površina580m2
Godina2016.
FotografijeRelja Ivanić
NameštajCalligaris, Almeco, Superstudio, nameštaj dizajniran od strane autorskog tima
RasvetaIdeal Lux, Octogon, Marnic
arrow