Koks Klub

Sa pozicijom u Savamali, centru noćnog, ali sve više i dnevnog života urbanog Beograda, projektni zadatak uređenja enterijera Koks bara bio je izuzetno kompleksan. Bilo je potrebno pronaći meru između onoga što je dnevno, i onoga što je noćno, a u svemu tome ostvariti i nov, zaseban identitet koji će klub postaviti na mapu poznatih klubova Savamale.

Funkcionalna organizacija prostora podrazumeva stvaranje dve celine unutar prostora izrazite visine; prizemlja i galerije. Svoje mesto u prizemlju pronašao je bar specifične forme, izrađen od microtopping-a, sa potpuno osvetljenom pločom od klirita kao zaršnicom. Galerijski prostor, do koga vodi spiralno čelično stepenište, rezervisan je sa toalet i galeriju namenjenu DJ-u.

Kombinovani su materijali jakih tekstura i reljefa, sa materijalima jake refleksije i kontsrastno postavljani pokraj tople opeke i matiranih materijala nameštaja.

AutoriA4 STUDIO
LokacijaKarađorđeva ulica, Beograd
Površina60m2
VizuelizacijeA4 studio
Godina2017.
NameštajAlmeco i nameštaj dizajniran od strane autorskog tima
arrow