Terminal

Funkcionalna organizacija prostora TERMINAL Gastro Bar podrazumeva otvorene, međusobno povezane prostorne celine, gde se instinktivno stiče utisak pretakanja ambijenata jednog u drugi, ali i snažan efekat lakoće prostora.

Restoran je organizovan u dva nivoa: prizemni i galerijski. Prizemni deo prati dnevno – klupsku priču sa smeštenim slobodnim tehnološkim blokom kuhinje koji je potpuno vizuelno oslobođen, te je kompletno prizemlje postalo mesto gde se ljudi sastaju i uživaju u svakodnevnim životnim ritualima. Prostor galerije nudi nešto intimniju atmosferu restoranskog tipa i sofisticiran dizajn, sa akcentom na „show kitchen” koncept, kao priliku za neposredno prikazivanje tehnika spremanja atraktivnih specijaliteta.

Fokusnu tačku obe etaže čini šank, dominantan element u celom enterijeru. To je mesto interakcije posetilaca i osoblja, sa svim ritualima koje ugostiteljstvo i uživanje u kulturi hrane I pića podrazumevaju.

Kompozicija formi, boja I materijala, obrada zidova sa originalnim betonskim elementima kreiranim i proizvedenim od strane A4 studija, elegantno minimalistično oblikovanje sa posebnim osvrtom na tretiranje detalja daju enterijeru savremen i moderan izgled, a kombinacija betona i drveta dodatno ističe njegovu snagu i likovnost.

AutoriA4 STUDIO
LokacijaBore Stankovića 17, Beograd
Površina590m2
Godina2015.
FotografijeLumina images
NameštajTon, Tonon, nameštaj dizajniran od strane autorskog tima
RasvetaFoscarini, Diesel, Artemide
Sajtterminalgastrobar.rs
arrow