Stan u Beču

Ovaj stari stan smešten je u Beču, Austriji. Klijentov zahtev i projektni zadatak bio je rekonstrukcija i renoviranje starog stana sa ciljem pronalaženja funkcionalnijeg rešenja sa povećanim smeštajnim kapacitetom od postojećeg, kako bi se stan mogao rentirati.

Ideja je bila jedna; stvoriti izrazito funkcionalan prostor sa maksimalno iskorišćenim kapacitetom, koji će postati privremen dom svima koji će u budućnosti u njemu boraviti; isprojektovati i dizajnirati enterijer renta stana koji će, potpuno netipično za ovakvu tipologiju, svakom privremenom stanovniku ponuditi osećaj doma. Funkcionalnim rešenjem formirana je velika dnevna zona sa trpezarijom i smeštajnom jedinicom na galeriji, prolazna kuhinja koja je svoje mesto pronašla u hodniku i još jedna zasebna soba sa smeštajnim kapacitetom od tri ležaja i radnom zonom, kao i zonom za odmor.

Enterijer sve vreme koketira sa industrijom, ali i vintage stilom. Jasne, stroge forme i dominantne čelične konstrukcije ublažene su upotrebom prirodne teksture drveta, mekih i toplih boja zida od opeke i jednostavnim i udobnim nameštajem.

AutoriA4 STUDIO
LokacijaBeč, Austrija
Površina54m2
Godina2016.
Fotografije3D by A4 studio
NameštajAlmeco, dizajnirani komadi od strane autorskog tima
RasvetaOctagon, Ideallux...
arrow