SLV Showroom

Cilj uređenja enterijera Showroom-a bio je pronalaženje načina da se delatnost firme koja se bavi dekorativnom rasvetom i pronalaženjem novih rešenja osvetljenja predstavi u skladu sa savremenim vremenom; namera da se u okviru jednog prostora ostvari inspirativni izložbeni, ali i radni prostor, drugačiji od običnog koji uporedo koezistiraju.

Struktura organizacije prostora je atipična. Zatečena prenaglašena spratna visina od gotovo 5m, omogućila je postavljanje prostornog koncepta koje je podrazumevalo stvaranje novih prostornih nivoa čime je i ukupna korisna zatečena površina znatno povećana. Prostorna izmena – uvođenje čak dva podesta, omogućila je i stvaranje magacina. Pozadinska zona, postavljena iza scenografije sagledive sa ulaza, iskorišćena je za pozicioniranje prostora za odmor i kuhinje.

Glavna scenografija otkriva expo – policu sa rasvetom i zonu sedenja u glavnom holu, prvi podest sa expo panelima sa rasvetom i zonom za prijem klijenata open space koncepta, ali i drugi podest koji se nazire u dubini namenjen zaposlenima. Glavni motiv rešenja prostora – uvođenje podesta, omogućilo je uspostavljanje novih prostornih relacija, postavilo izložbeni prostor naspram radnog i javni prostor napsram privatnog. Dizajniranje različitih ambijentalnih celina drugačijih karatera u okviru svakog podesta omogućilo je stvaranje dinamičnog izložbenog, ali istovremeno i prijatnog prostora za rad sa dobrom atmosferom.

U samom enterijeru primenjeni su materijali karakteristični za savremene enterijere; kombinacija drveta, keramike, betona i čelika. Njihovim gradacionim i kontrastnim postavljanjem u vidu kombinacije glatkih i rustičnijih površina, stvoreni su različiti mikroambijenti unutar otvorenog prostora. Vizuelna transparentnost i otvorenost primarne odlike su prostora.

AutoriA4 STUDIO i arhitekta Aleksandar Rodić
LokacijaŽorža Klemensoa 18, Beograd
Površina370m2
Godina2015. – 2016.
FotografijeRelja Ivanić
NameštajPetite Friture, Plank i komadi dizajnirani od strane autorskog tima
RasvetaSLV
Sajtwww.struja.rs
arrow